Guvernul susținut de PSD a aprobat semnarea a două programe  „Student Invest” și „Family Start”. Cele două pachete de măsuri propuse de ministrului PSD al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea presupun acordarea de credite de 10.000 de euro pentru studenți și, respectiv, de 15.000 de euro pentru tinere familii, garantate de stat și cu dobândă subvenționată.

”Sunt măsuri foarte importante pentru viitorul României care vor îmbunătăți substanțial viața de zi cu zi a cetățenilor”, susține deputata Carmen Holban.

Începând din această săptămână, instituțiile bancare înregistrează deja cererile celor care doresc să primească aceste credite.

Persoanele cu vârsta de până la 45 de ani și cu venituri nete până la 7.500 de lei pe familie/lună, sunt eligibile pentru a primi credite în valoare de maxim 75.000 lei, cu o rată lunară de 625 de lei.

Această sumă poate fi folosită pentru cheltuieli legate de cununia religioasă sau civilă, în cuantum de nu mai mult de 20.000 de lei, pentru educația copiilor, achiziția de autoturisme familiale noi cu șapte locuri, taxe de studii sau activități extrașcolare pentru copii, plata chiriei, sau acordarea unui avans în scopul achiziției unei locuințe.

Programul național „Student Invest” este destinat studenților cuprinși în sistemul de învățământ superior autorizat de către Ministerul Educației Naționale. Ei pot accesa un credit de maxim 50.000 lei, prin intermediul căruia își pot achita taxele de studii, pot publica studii sau cărți de specialitate, sau își pot plăti locurile de cazare în căminele studențești. Pentru acest credit în valoare de 50.000 de lei, rata lunară ajunge la 417 lei.

Cele două programe au o perioadă maximă de rambursare de zece ani, mult mai avantajoasă față de orice fel de alt credit de nevoi personale existent în prezent pe piață.

”Atât „Student Invest”, cât și „Family Start” sunt pachete de sprijin componente ale Programului „Sprijin pentru România”, facilitarea accesului studenților și tinerelor familii la finanțări garantate de stat și în condiții extrem de profitabile fiind expresia preocupării PSD pentru tânăra generație și viitorul țării, mai ales în actuala perioadă dificilă”, mai spune social-dmocrata.