După ce i-au instigat pe dâmbovițeni la denigrare și lipirea de afișe cu mesaje false, acum reprezentanții USR se spală pe mâini.

Pe principiul „nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase”, în cea mai recentă conferință de presă a USR Dâmbovița, întrebat despre afișele cu mesaje denigratoare la adresa PNL, lipite în Târgoviște, Daniel Blaga, președinte USR Dâmbovița, nu și-a asumat responsabilitatea pentru acțiunile repetate de pe timpul nopții, cu replica nonșalantă:

“Afișe cu mesaje denigratoare sunt în toată țara. E irelevant cine le-a lipit, important este mesajul”.

Întrebat de jurnaliști dacă s-a respectat legea care reglementează afișajul stradal cu mesaje cu un conținut politic / electoral, șeful USR-iștilor dâmbovițeni a continuat șarada:

“Scrie undeva în lege când trebuie lipite? Nu știu, mă rog… Ideea este că… ceea ce este esențial în asta… este mesajul, nu cine le-a lipit, unde și cum”.

Să înțelegem că USR-iștii instigă dâmbovițenii să se alăture unui demers denigrator și apoi le pasează oamenilor responsabilitatea pentru gestul lor, se dezic de cei pe care îi îndeamnă să participe la o acțiune despre care habar nu au dacă este sau nu legală?

Este o acțiune care nu poate naște decât dezgust. În lipsa unui mesaj adecvat și a unei strategii, USR se folosește de tehnici de manipulare cu mesaje false și folosește oamenii drept scut pentru jocuri politice murdare. Concluzia o pot trage dâmbovițenii.

BIROUL DE PRESĂ AL PNL DÂMBOVIȚA