O şedinţă comună a comisiilor juridice şi a Comitetului pentru politică juridică din Senatul României, Parlamentul Republicii Moldova şi Rada Supremă a Ucrainei are loc, în aceste zile, în comuna maramureşeană Moisei.

La această şedinţă comună se analizează paşii parcurşi de România în domeniul justiţiei, dar şi următorii paşi care ar trebui efectuaţi de Moldova şi Ucraina, ca elemente necesare pentru aderarea la Uniunea Europeană.


Pe durata întâlnirilor, reprezentanţii celor trei ţări vor analiza modificarea cadrului legal din România, aspect care a determinat consacrarea statului de drept şi încetarea mecanismului subsidiar de monitorizare MCV, şi vor identifica obligaţiile de reformare, respectiv, legiferare în domeniul justiţiei, ca elemente necesare aderării Republicii Moldova şi Ucraina la UE.

La întâlnire participă vicepreşedintele Senatului României Virgil Guran şi preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. 

La eveniment participă şi reprezentanţi ai Corpului Diplomatic din România, Republica Moldova şi Ucraina. 

În calitate de vicepreședinte al Senatului României, Virgil Guran, liderul PNL Dâmbovița, va conduce delegația română la aceste discuții la nivel înalt.

Este o onoare pentru PNL Dâmbovița, faptul că președintele Virgil Guran conduce o activitate la nivel înalt cu autoritățile europene, implicate în dialogul și negocierile pentru aderarea Republicii Moldova și Ucrainei la UE.

Este o confirmare a muncii și preocupării constante pentru a păstra pacea la granițele României, pentru identificarea de oportunități privind colaborarea economică, în viitor, între România și țările învecinate, dar și identificarea de parteneriate strategice pentru dezvoltarea țării și a județului Dâmbovița, județ care din păcate a rămas în urmă la capitolul dezvoltare și care merită și are toate resursele pentru a progresa”, a transmis PNL Dâmbovița.