Prim-vicepreședintele PSD Dâmbovița, senatorul Titus Corlățean, a vorbit în termeni elogioși, astăzi, despre performanța extraordinară obținută de organizația social-democrată județeană la alegerile din 9 iunie. ”Felicitări campionilor PSD Dâmbovița”, a spus acesta.

Mai mult, liderul PSD a punctat faptul că cetățenii României, în țară și în Diaspora, au validat proiectul politic de stabilitate pe care partidul din care face parte l-a promovat împreună cu PNL. 

”Cetățenii au validat performanța politică, administrativă și PSD, ca principal partid politic al României. Harta este preponderent roșie în România”, a remarcat social-democratul. 

Totodată, acesta a subliniat că, în ecuația voturilor pentru europarlamentare ”contribuția PNL a fost mai mult decât modestă aici, în acest județ”. În acest context, Corlățean a ținut să dea un semnal clar, de la Târgoviște, liderilor PNL, în ceea ce privește desemnarea candidatului la  alegerile prezidențiale din septembrie.

”PSD-ul este motorul principal inclusiv pe tematica europeană. Cei de la PNL ar trebui să fie extrem de atenți în calificările și jocul de cuvinte. PSD-ul rămâne axul principal, suntem deschiși, avem dorința de colaborare spre binele țării, dar acest rol al PSD-ului trebuie să fie recunoscut de partenerii de coaliție. După 20 de ani de președinte de așa-zisă dreapta în România este, în mod firesc și legitim, bazat pe realitatea politică a României, ca PSD să dea președintele țării”, a arătat Titus Corlățean. 

Concluziile demnitarului PSD vin pe fondul obținerii unui scor fără precedent de către social-democrații din Dâmbovița și a câștigării alegerilor la nivel național și în contextul în care preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a precizat, că în această săptămână va anunța dacă va candida la prezidențiale.  La finalul lunii iulie, PNL  va organiza un Congres al partidului, în care se va stabili candidatul la alegerile prezidenţiale.