Partidul Național Liberal vrea să mute data alegerilor prezidențiale și susține că discuția pe subiect este încă deschisă „Nimic nu este bătut în cuie”, a declarat, la RFI, vicepreședintele formațiunii Virgil Guran, care a dat de înțeles că luna septembrie nu este cea mai potrivită pentru a organiza scrutinul. Partidul Social Democrat vrea, însă, păstrarea datei actuale.

„E posibil să se întâmple și acest lucru. Să vedem dacă există timpul necesar să fie pregătite aceste alegeri. Este foarte important cine este președintele României și nu cred că trebuie făcut în pripă. Am avea campania electorală în vacanță și este cam greu să găsești oameni în august, dar se va ajunge la o concluzie în coaliție. Nu e bătut în cuie, sub nici o formă, acest lucru, așa că se va discuta”, spune liderul liberal

”Discuția nu s-a finalizat, a fost mai mult la nivel declarativ”, a replicat Guran întrebat de ce au mai stabilit PSD și PNL data alegerilor prezidențiale în septembrie, în condițiile în care argumentele erau aceleași.  ”Marcel Ciolacu s-a exprimat că dorește în septembrie. Trebuie să înțeleagă, poate, măcar acum, ținând cont că probabil vom fi în coaliție și este posibil să fim în coaliție și în viitor, trebuie să țină cont că deciziile nu se iau unilateral, ci se discută”.