Acest tip de guvernare creează premisele introducerii unei moțiuni de cenzură, susține senatorul PNL Iancu Caracota, într-un comunicat de presă.

În cele 10 luni de guvernare PSD, programul de campanie a fost încălcat fără nici un fel de explicație plauzibilă. Astfel, guvernarea Dragnea—Grindeanu—Tudose a renunțat la reducerea TVA la 18% de la 1 ianuarie 2018, la TVA zero pentru achiziționarea de locuințe, la neimpozitarea veniturilor sub 2.000 de lei, la impozitul zero pe dividende de la 1 ianuarie 2018, la facilitățile pentru personalul medical. Pe lângă toate acestea, pensionarii—cei care au votat în majoritatea lor cu PSD—au fost și ei mințiți, aplicarea Legii pensiilor fiind amânată pentru anul 2019.
Mai nou, PSD vrea să reintroducă taxa auto după ce a anulat-o pentru a obține voturile românilor. Este inutil să mai reamintesc de 'taxa de solidaritate' de 2% introdusă prin încălcarea programului de guvernare, de introducea split TVA sau de slăbirea voită a credibilității Pilonului II de pensii.
Atrag atenția premierului Mihai Tudose că guvernează o țară, experimentele economice nefiind permise la un asemenea nivel. Acest tip de guvernare creează premisele introducerii unei moțiuni de cenzură, Liviu Dragnea patronând o guvernare periculoasă pentru stabilitatea economică a României.

Iancu Caracota, senator PNL