Protestul de 21 de zile al salariaților de la Cromsteel s-a încheiat în urma mai multor runde de negocieri.

 

Președintele PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu s-a implicat în medierea conflictului dintre salariați și patronatul societății.

Ieri, a fost prima zi în care s-a lucrat după perioada protestelor care au paralizat activitatea.

"Sunt sigur că vom reuși să garantăm un viitor  cât mai frumos pentru toți angajații noștri", a precizat patronul italian.

"Au fost 5, 6 runde de negocieri, ultimele runde le-am purtat eu, ultima fiind de aproape 6 ore. Sunt bucuros că am reușit să ajungem la un consens. Este unul dintre principalii angajatori din județ, este un contributor important la bugetul local și național (...) Din aceste motive m-am implicat și cred că n-am greșit cu nimic dovadă că ambele părți au acceptat și medierea și soluțiile de compromis pe care le-am propus. Mai există un motiv care n-are legătură cu activitatea mea de senator, din anul 2000 până în 2012 am asistență juridică aici. Deci, această firmă a crescut și cu modestul meu sprijin, sunt deci legat sufletește de ceea ce se întâmplă aici (...) Contractul de muncă ce s-a încheiat este pentru 2 ani, deci sper să fie 2 ani de pace, de liniște și îmi doresc să se dezvolte.", a subliniat Adrian Țuțuianu.

"Ne bucurăm că am încheiat cele 21 de zile de grevă, oamenii sunt bucuroși că au reluat munca și vor face tot ceea ce le stă în putință pentru a recupera întârzierile și a intra în normalitate. Și unii și ceilalți avem de învățat din acest conflict de munc pe care nu ni l-am dorit. Am obținut o creștere totală de 30% în trei pași (...) Este un cost mare pentru societate, recunoaștem, dar am constatat că este un efort și noi vom face eforturi pentru ca totul să meargă strună, ca să avem producție. Acesta a fost și scopul grevei, să arătăm că prin nemunca noastră se înregistrează o pagubă mai mare decât dacă am munci și am fi plătiți puțin mai bine. Este un compromis rezonabil, am cerut și o plată tarifară și am obținut-o, fiecare salariat știe care e costul unei ore de muncă. Ne-am propus undeva la finalul negocierii să obținem 17, 5 lei pentru ora de muncă. În afară de salarizare, am rezolvat și problema sporului de vechime unde s-a găsit o formulă rezonabilă. Vom face tot ce depinde de noi să avem un dialog social trainic, dacă nu ne vom înțelege vom ajunge din nou la conflict, asta e viața (...) Am garanția conducerii societății că vom depăși acest moment, ne vom scutura de praf, ne vom bandaja rănile și vom intra cât mai repede în normalitate ", a spus Nicolae Dragodănescu, liderul sindicatului Valahia.