Maternitatea din Târgoviște a fost dotată cu un incubator performant, în valoare de 75 000 de euro, donație vitală pentru salvarea nou-născuților.

Tenismena târgovișteană, Sorana Cîrstea  a făcut posibilă dotarea atât de utilă, donând banii câștigați la Fed Cup.

"Îi chem pe toți colegii mei, sportivi de performanță, să dea un exemplu și să se implice activ în cauze ca acestea și să începem să fim noi schimbarea pe care o vrem în societate. Joc pentru România, dau înapoi României. Mulțumesc Organizației Salvați Copiii România că mă învață cum să fac acest bine", a spus Sorana Cîrstea, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

La eveniment au fost prezenți Sorana CîrsteaDr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgoviște, dr. Roxana Aldea, șef secție clinică neonatologie, Carmen Holban, deputat și membru al Comisiei de Sănătate și Ștefania Mircea, Manager de proiect în cadrul Organizației Salvați Copiii România, primarul Târgoviștei, Cristian Stan. 

Sorana și mama ei, lângă noul incubator  care găzduiește deja 2 gemeni nou-născuți.

Maternitatea Târgoviște  a fost ridicată la gradul III, ceea ce înseamnă că poate prelua și trata cazuri cu vulnerabilități crescute. Datorită medicilor, maternitatea face performanță. Unitatea medicală deservește mai multe județe în ceea ce privește cazurile severe de prematuritate.

În prima jumătate a anului, la Maternitatea Târgoviște s-au născut 60 de copii înainte de termen, ceea ce reprezintă o rată de 10% din totalul nașterilor. Dintre aceștia, în zece cazuri a fost vorba despre prematuritate severă. 

Zece prematuri au fost transferați la Târgoviște de la maternitățile din Argeș și Prahova și toți au fost salvați și recuperați în dezvoltare de echipa medicală.