Centrul International de Conferințe al Universității Valahia din Târgoviște a găzduit, zilele acestea, Conferința Internațională...

Evenimentul a reunit profesori și cercetători de la Universitatea Valahia din Târgoviște, Universitatea din Pitești, Institutul de filosofie și psihologie al Academiei Române, dar și academicieni de la universități de prestigiu din străinătate, printre invitați numărându-se Jean Pierre Cléro - Université de Rouen, France și Béatrice Cléro-Mazire - Eglise Protestante Unie de France.

Au fost dezbătute probleme ale societății contemporane legate de fenomenul migrației, de întâlnirea şi conviețuirea grupurilor etnice și a tradițiilor, de redefinirea spațiului public și a identităților locale sub presiunea globalizării.

Lucrările prezentate au fost moderate de Lect. dr. Daniel Cojanu și Lect. dr. Pompiliu Alexandru de la Universitatea Valahia din Târgoviște.

Conferința este parte a proiectului de cercetare Construirea simbolică a identității culturale. Mutații ale imaginarului social în modernitatea târzie, proiect coordonat de Lect. dr. Daniel Cojanu.

Director proiect,

Lect. dr. Daniel Cojanu