Jandarmul dâmbovițean, plutonierul major Timofte Ionuț, a reprezentat anul acesta Jandarmeria la a II-a ediție a semimaratonului Târgoviște și s-a clasat pe locul 1.

El a intrat în concurs la categoria Open, individual, care a constat în parcurgerea unei distanțe de 21 km, al cărui timp maxim de parcurgere a fost limitat la 3 ore. Competiția a presupus parcurgerea mai multor probe pe 6 categorii de vârstă, de la sub 15 ani până la 60+, obținând un timp de 1 oră, 16 minute și 39 de secunde. 


Pasionat de alergarea montană, subofițerul va participa și pe 17 iunie a.c., la maratonul montan – “Sky Race Intersport”, categoria “Salvamont – Jandarmerie”, desfășurat în Munții Retezat, care va consta în parcurgerea unui traseu de 28 km, particularitatea acestei competiții constând în alergarea montană la o altitudine de peste 2000 m.

Plutonierul major Timofte Ionuț îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Mircea cel Bătrân” Dâmbovița din anul 2006. Timp de aproape 3 ani, subofițerul a participat la 29 de competiții, dintre care 12 semimaratoane pe asfalt, 1 maraton pe asfalt, 4 maratoane montane și 12 crosuri, la care a obținut rezultate notabile.

La semimaratonul de duminică de la Târgoviște a mai participat un ofițer al IJJ Dâmbovița, Nicolae Ene, care s-a clasat pe locul 4 la proba de 10 km, categoria de vârstă M 36 -45.