Joi, 15 iunie 2017, în prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, a avut loc ceremonia de sfârşit de an şcolar la Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgovişte, eveniment educational la care au participat profesori, elevi şi părinţi ai elevilor.

Momentul a fost deschis, după săvârşirea Te Deum-ului, de cuvântul de bun venit al directorului şcolii, Pc. Arhidiac. Dr. Bogdan Hrestic, după care, a avut loc, într-un cadru solemn, în Sala de festivităţi a școlii, un cuprinzător program artistic.
   A urmat momentul emoționant al acordării premiilor, pe care elevii merituoși le-au primit, constituite din diplome și cărți valoroase de teologie și literatură.

   În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a apreciat rolul educațional al Seminarului în misiunea pastorală a Arhiepiscopiei Târgoviștei, subliniind necesitatea aprofundării responsabilității unei cât mai bune pregătiri, atât de către profesori, cât și de către elevi, pe parcursul anului școlar. De asemenea, Înaltul Ierarh a reamintit celor prezenți necesitatea unei optime însușiri a spiritualității și culturii ortodoxe și românești pentru ca tinerii absolvenți ai Seminarului să fie, cu adevărat, misionarii de mâine ai credinței străbune.

   Amintim faptul că Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgovişte a fost înfiinţat în anul 1992, ca şcoală teologică ce are în vedere susţinerea activităţii pastoral-misionare şi educaţionale a Arhiepiscopiei Târgoviştei, numeroşi elevi seminarişti obţinând, de-a lungul timpului, importante premii la Olimpiade şi Concursuri şcolare naţionale.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI