Direcţia Naţională Anticorupţie are  în lucru 95 de dosare în care cercetează posibile faptă de corupţie săvârşite în achiziţiile din perioada pandemiei.  

Potrivit procurorului şef al DNA, prejudiciul se ridică la zeci de milioane de euro, iar anchetatorii au cerut comisii rogatorii pentru recuperarea banilor obţinuţi ilicit pe toate continentele.

"Ştiţi prea bine din informaţii apărute public că s-au adus diferite aparaturi medicale, măşti, izolete din ţări precum Turcia, China şi din alte state ale lumii. Or, noi avem comisii rogatorii şi în aceste state, dar şi în alte state ale lumii, în care vrem să vedem ce resorturi au stat la baza unor achiziţii de materiale neconforme cu sume exorbitante şi cu încălcarea procedurilor, şi aşa relaxate în perioada de pandemie", a spus Crin Bologa.

Sumele cheltuite pe acestea sunt, conform Direcției Naționale Anticorupție, nejustificat de mari, iar procurorii vor să vadă acum „ce resorturi au stat la baza unor achiziții de materiale neconforme cu sume exorbitante și cu încălcarea procedurilor”.