Bugetul municipiului Târgoviște pe anul 2019 a fost aprobat, vineri, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal, însă, a trecut doar cu votul consilierilor PSD și ALDE. 

Liberalii au părăsit sala de ședințe când s-a supus la vot proiectul de hotărâre, după ce joi, au argumentat într-o conferință de presă, poziția față de acesta. http://db24news.ro/index.php/politic/2180-bugetul-municipiului-pe-2019-tocat-marunt-de-seful-pnl-targoviste-aurelian-cotinescu-liberalii-conditioneaza-votul

Primarul Cristian Stan a simțit nevoia să taxeze gestul grupului PNL. El a reliefat că atitudinea liberalilor are o motivație politică, electorală.

"Nu văd care este motivația pentru care au părăsit sala de ședințe. Sunt dezamăgit de modul în care colegii noștri au înțeles să-și îndeplinească obligațiile pe care le au.Puteam să avem aici o dezbatere cu argumente și contra argumente pe acest subiect. Cred cu tărie că administrația făcută în sălile de consiliu, nu din sediile de partid în preajma campaniei electorale. (...) Sunt foarte curios dacă vor refuza și indemnizația de consilier local...Pai, dacă nu stai să votezi bugetul, înseamnă că nu te interesează nimic din ceea ce se întâmplă în administrația locală", a declarat primarul.

Și liberalii au replicat prin intermediul unui comunicat de presă semnat de liderul organizației municipale, Aurelian Cotinescu. Au fost reiterate motivele legate de subfinantarea unor domenii ca învățământul și infrastructura.

"Este un buget al rușinii,  nu mai avem încredere în capacitatea lor de administrare și de aceea nu am votat bugetul propus de PSD. Astăzi ne înșelați pe noi și, în fiecare zi,înșelați Târgoviștea", se arată în comunicat.