Apele par tot mai tulburi în organizația județeană a Partidului Social Democrat Dâmbovița. După ce, în cadrul ședinței  BPJ din 19 iulie, social-democrații au stabilit ca, pe 4 octombrie, să se desfășoare conferința județeană de alegeri, aseară, Comitetul Executiv al PSD Dâmbovița a aprobat organizarea evenimentului politic pentru data de 6 septembrie.

Anunțul vine după ce Comitetul Executiv Național al PSD a decis organizarea de alegeri la Dâmbovița în data de 6 septembrie, ca urmare a unei scrisori înmânată duminică, 11 august, președintelui PSD, Viorica Dăncilă, care a participat la sărbătoarea Sf. Ierarh Nifon, în care erau semnalate mai multe derapaje ale actualei conduceri a organizației și în care se cerea revenirea la normalitate, prin organizarea de noi alegeri.

"Comitetul Executiv al PSD Dâmbovița a aprobat, marți, 13 august, organizarea unui Conferințe Județene de Alegeri a PSD Dâmbovița, pentru data de 6 septembrie, în urma unei propuneri făcute în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD de către președintele PSD Dâmbovița, Rovana Plumb. 
Tot în cadrul CEx al PSD Dâmbovița nici unul dintre cei 83 de membri prezenți nu și-a asumat conținutul scrisorii apărute în presă și înaintată conducerii centrale a partidului de către doi colegi.
În cadrul CEx mai mulți semnatari ai scrisorii au afirmat public că au fost induși în eroare cu privire la conținutul acestui document, pe care nu l-au văzut la momentul semnării și despre care li s-a spus că este o solicitare pentru organizarea de alegeri înainte de data intrării în campania electorală pentru alegerile prezidențiale", se arată în comunicatul remis presei de către PSD Dâmbovița.

Pe marginea acestui document, care contrazice informațiile apărute în spațiul public, nu a apărut, până la această oră, nicio reacție din partea inițiatorilor scrisorii.

Însă, pe acest subiect fierbinte, nu a ezitat să se pronunțe fostul lider al organizației, senatorul Pro România, Adrian Țuțuianu, care urmărește cu atenție evoluțiile din fostul partid.

Un prim efect al scrisorii s-a produs: decizia Comitetului Executiv Național de a organiza conferință județeană de alegeri pe 6 septembrie. Rămâne să vedem dacă Rovana Plumb va candida; eu cred că nu, cred că i s-a spus să nu mai candideze; dar, în schimb, se va ralia grupării Oprea și disputa din organizație va continua. (…) Camarila Rovanei „Pauker” Plumb se va atașa de Oprea Alexandru și disputele din interiorul PSD Dâmbovița vor continua. Oprea va fi susținut de Rovana Plumb.(…) Fiți și voi atenți la ce s-a întâmplat… Este Alexandru Oprea semnatar al scrisorii adresate doamnei Dăncilă? Nu este. Sunt 49 de persoane, majoritatea primari de pe Valea Dâmboviței, Valea Ialomiței și, oarecum surprinzător, din zona Moreni. Au semnat câțiva și din sudul județului", a declarat marți, într-o conferință de presă, Țuțuianu.

El opinează că deputatul Corneliu Ștefan este cel care are un avantaj în lupta internă și crede că este îndreptățit să preia frâiele organizației.

"Deocamdată, a punctat echipa Corneliu Ștefan și, probabil, va puncta și pe 6 septembrie. Următoarea fază a crizei va fi în luna decembrie. (…) Acum, fără să am eu simpatii prea multe pentru protagoniști, îndreptățit să preia este Corneliu Ștefan, pentru că, măcar în ultimul ceas, a luat decizia de a se rupe de camarilă și a protestat față de modul în care este condus acest județ”, a declarat senatorul Adrian Țuțuianu.

Deputatul Corneliu Ștefan a demisionat din funcția de președinte executiv al PSD Dâmbovița pe 20 iunie, a.c., reclamând o serie de derapaje ale conducerii organizației.

Citește și http://db24news.ro/index.php/politic/2354-deputatul-corneliu-stefan-a-demisionat-din-functia-de-presedinte-executiv-al-psd-dambovita-video-declaratii-incendiare

 

Citește și http://db24news.ro/index.php/politic/2383-doua-voci-puternice-din-psd-dambovita-cer-alegeri-in-organizatia-social-democrata-dupa-modelul-congresului-de-la-bucuresti