Liberalii numără zilele lui Florin Cîțu la președinția Senatului, iar bătaia  pe funcția pe care acesta o va lăsa liberă după ce va fi înlăturat de la șefia Senatului este mare, ținand cont de miză, a doua funcție în stat.

Deja sunt vehiculate câteva nume de posibili succesori, de la Nicoleta Pauliuc, la Marcel Vela sau Sorin Cîmpeanu. Pretendent la această funcție ar fi și președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran.

Florin Cîțu a demisionat, la presiunea colegilor de partid, de la șefia PNL, iar la Congresul din 10 aprilie, a fost ales președinte al formațiunii, Nicolae Ciucă, premierul României.

 Citește și http://db24news.ro/politic/5092-secretarul-general-al-pnl-dambovita-anunta-in-joia-mare-debarcarea-lui-citu-de-la-sefia-senatului

Pe de altă parte, se pare că reprezentanții Partidului Național Liberal încearcă să-l promoveze pe actualul premier, Nicolae Ciucă drept următorul posibil candidat la alegerile prezidențiale.

Cel puțin, așa a declarat purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal care spunea că Nicolae Ciucă ar putea fi noul candidat la alegerile prezidențiale pentru că are material să devină președintele României.