Afirmațiile belicoase făcute zilele trecute de liderul PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, https://db24news.ro/politic/6544-virgil-guran-alianta-psd-pnl-nu-mai-exista-in-dambovita-ce-a-declarat-astazi-la-targoviste-seful-liberalilor,  și-au primit astăzi, vineri, 12 ianuarie, replica acidă a social-democraților. 

Președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a ieșit cu o serie de argumente care demontează acuzațiile liberalilor și care duc în derizoriu declarațiile de nemulțumire legate de alocările financiare pentru primăriile conduse de aceștia.

”Niciun primar PNL, în urma consultărilor făcute conform legii, nu a plecat nemulțumit de sumele alocate! Mi-am permis și eu să-i întreb pe primarii cu care am stat de vorbă la aceste consultări dacă au avut discuții la partid despre ceea ce au de făcut anul acesta pentru dezvoltarea comunităților locale. În unanimitate mi-au spus că n-au apucat să vorbească pentru că domnul Guran îi cheamă întotdeauna la cârciumă și când să discute și ei despre localitățile lor și ce au de făcut acolo le toarnă în pahar și dă muzica tare! Toți primarii au spus asta și nu este un secret pentru că spus-o chiar domnul Guran într-un congres al PNL. Deci, cam acesta este modul de abordare administrativ între domnul Guran și primăriile conduse de PNL”, a concluzionat liderul social-democrat.

În susținerea sa, au venit și declarațiile secretarului executiv Cristian Stan, primarul Târgoviștei care a arătat, printre altele, că liberalii ar spune orice pentru a câștiga capital electoral.

”Se va practica circul acesta electoral de către unii că n-au ce să spună! Administrația locală nu se face nici cu ceartă, nici cu acuzațiile astea aruncate gratuit. Administrația locală e o muncă ce presupune găsirea de soluții pentru cetățeni. Plecând de la acest lucru, i-aș întreba pe cei de la PNL cu câte proiecte de hotărâre au venit de-a lungul acestor 3 ani și prin acestea să aducă măcar 1 leu comunităților locale. Vă spun eu, niciunul! Așa că vorbele acestea  le vor arunca din ce în ce mai des, pentru că e un an foarte ofertant din punctul acesta de vedere. Vor încerca astfel să manipuleze oamenii. Dar, eu cred că cetățenii știu cine i-a ajutat, cine a fost alături de ei, cine a dezvoltat comunitățile locale, iar PNL nu va face decât să-și minimalizeze scorul electoral. Cred că oamenii sunt mult mai deștepți, iar conștiința publică e mult mai matură decât ce vor unii să creadă! ”, a declarat secretarul executiv al PSD Dâmbovița, Cristian Stan.

La rândul său, prim-vicepreședintele PSD Dâmbovița, senatorul Titus Corlățean, a vorbit despre ”impotența politică” a celor de a PNL cărora le-a explicat că, la nivelul județului, nu a existat nicio alianță PNL-PSD.